7 thoughts on “Ďaľší príklad poverčivosti ateistov

  1. Ktorý ateista v toto verí? Veď si len prečítajte komentáre pod článkom. Nevravím, že komentáre plne odpovedajú zastúpeniu ateistov veriacich vo feng šuej, no ak by ateista veril vo feng šuej, bol by to paradox nakoľko ateisti veria, že nič nadprirodzené neexistuje.

    Páči sa mi

    • Spoločnosť Prometheus, o.z., ktoré samo seba definuje ako spolok zastupujúci ľudí bez vyznania (=ateistov), každoročne udeľuje ceny Humanista roka a Veľvyslanec humanizmu ľuďom a kolektívom za šírenie ateizmu. Vlani toto ocenenie dostala pani Marína Čarnogurská, ktorá sa považuje za ateistickú intelektuálku. Pritom sa vyznáva z viery v duchov… Prečítajte si to: https://neznaboh.wordpress.com/2017/01/07/dalsia-ateistkacsc-ktora-veri-na-duchov/

      Páči sa mi

      • Áno, je to paradox. To je pravda. Aký má však zmysel poukazovať na jednotlivca, ktorý vôbec nereprezentuje celú skupinu a jej postoj ( t.j., že drvivá väčšina ateistov neverí v nič nadprirodzené)?

        Páči sa mi

      • Spoločnosť Prometheus reprezentuje ateistov na Slovensku a ateisti sa tomu nebúria, neprotestujú. Teda ide o mienkotvorný názor ateistov.

        Že drvivá väčšina neverí v nič nadprirodzené? 🙂 Veria vo vznik Vesmíru z ničoho, bez dôvodu a bez príčiny. Chcete snáď ešte bláznivejší príklad? :-)))

        Páči sa mi

      • Z faktu, že “ateisti sa tomu nebúria, neprotestujú” plynie, že ” ide o mienkotvorný názor ateistov”? Prečo ste neuvážili fakt, že ateisti o tom jednoducho nevedia a preto neprotestujú?
        Búrili ste sa vy proti každému jednému prípadu zneužitia detí kňazmi? Určite nie. Prečo? Podľa mňa to nebolo preto, že ste s tým súhlasili, ale jednoducho preto, že ste o tom pravdepodobne nevedeli.

        Ach jaj .. prečo by musel byť vznik vesmíru nadprirodzeným javom? Môže to byť prírodný jav, ktorý proste nastal, len nám naivným ľuďom to pripadá neuveriteľné, tak ako nám niekedy pripadali blesky.

        O vesmíre môžeme mať dohady a rôzne hypotézy, konečné tvrdenie však je, že nevieme. Narozdiel od kresťanov, ktorí medzery vo vede veľmi radi vypĺňajú Bohom.

        Mimochodom, ak náhodou neveríte, že blesky a hromy spôsobuje Boh, prečo mu pripisujete vznik Vesmíru? Je to vďaka poznatkom ľudstva, alebo naivite?

        Páči sa mi

Pridaj komentár