Hanebnosť! Českí ateisti šíria povery!

Mám nejaký ten zoznam obľúbených ateistických stránok, ktoré rád sledujem. Nie pravidelne, občas, pre potešenie mysle, ducha, duše ale najmä precvičenie skeptického myslenia. Ten zoznam nájdete tu:

https://sites.google.com/site/tvojoponent/ateizmus

Portál českých komunistov (čo je sorta českých menej tolerantných ateistov) organizovaných do miestnej pobočky KSČM na svojich stránkach prináša svedectvo o paranormálnych javoch (!!!). Ano, priatelia, dobre čítate. Títo samozvaní stúpenci zdravého rozumu šíria lož o gravitačnej anomálii na Slovensku. Má ísť o záhadný fyzikálny úkaz pri obci Lačnov 35 km od Prešova.

Svedkovia, žiaci aj učiteľka geodézie sa nechali zneužiť bulvárno-komerčnou televíziou na šírenie bludu (dnes v rodnom jazyku nedovzdelanými ateistami označovanom za hoax). Manipulovatívna lož spočíva v úmyselnom naklonení roviny objektívu o cca 3°, čím vzniká ilúzia tiažovej odchýlky.
Očnému klamu venuje článok Jozef Petrík a odvoláva sa na meranie profesionálneho geodeta Milana Botka, ktorý vyvrátil akúkoľvek gravitačnú anomáliu, v dôsledku ktorej by voda tiekla do kopca a autá išli s vyhodenou rýchlosťou odbrzdené same po ceste stúpajúcej 4%.
Nakoniec pán Petrík udáva ešte jeden dôkaz – meranie pomocou aplikácie Google Earth. Aj tento spôsob overenia nepodložených tvrdení o gravitačnej anomálii vyšiel v neprospech našich ateistických konšpirátorov a milovníkov bludov či paranormálnych javov.

Na záver si dovolím odcitovať posledné vety pána Petríka:

Definitívne tu nepôsobia žiadne magnetické, či gravitačné anomálie, ale ide o celkom známy a bežný jav, očný klam, ktorý zmiatol mysle mnohých, aj tých študovaných. Preto sa vyhnime do budúcnosti predčasným záverom a konštatovaniam, bez riadneho prešetrenia, bez dostatku informácií.

Myslite triezvo, priatelia…!

Jozef Petrík, 12.02.2016

 

Zdroj: © Slovenská asociácia výskumu paranormálnych javov o.z.(SAVPJ) ®
Viac tu: http://www.savpj.org/news/vysvetlenie-gravitacnej-anomalie-na-kopci-pri-lacnove-jozef-petrik/

 

 

 

 

 

 

Pridaj komentár