Slniečkári prehodili slovenskú ženu cez palubu

Príbej jednej ateistky, ktorej držím palce a prajem je silu nájsť zmysel života.

Pred pár hodinami sa Slovenskom prehnala mediálna “megakauza” – akási nešťastná mladá žena ocikala Korán a následne ho podpálila. Televízia JOJ v snahe kauzu živiť a zarábať na nej penioaze, ju posunula ďalej – nešťastnú dámu udala polícii! Vrhli sa na ňu opancierovaní kukláči a ako najväčšieho zločinca ju uvrhli do šatľavy s výhľadom odňatia slobody až na 6 rokov.
Vráťme sa najprv do histórie liberalizmu, slobody slova a nastavenia morálky v sekulárnej Európskej únii.

Spomínate si na Pussy Riots?

Pussy Riots boli ruskou partičkou pojašených dievčat, ktoré sa preslávili súložením na verejnosti v biologickom múzeu a výtržnosťami v pravoslávnom kostole. Dostali dva roky.

V roku 2012 Inštitút ľudských práv adresoval ruskému veľvyslancovi list na podporu uväznených aktivistiek Pussy Riots. V liste sa píše (odhliadnuc od množstva pravopisných chýb):

Žiadame, aby boli Maria Alyokhina, Yekaterina Santsevich a Nadezhda Tolokonniková okamžite prepustené, vzhľadom na to, že činy, z ktorých sú obvinené, spadajú pod ochranu slobody presvedčenia a prejavu a pokojného zhromažďovania sa a združovania sa, tak, ako ich zaručuje Všeobecná deklarácia ľudských práv, ktorú sa i Ruská federácia zaviazala dodržiavať…Chceli by sme zdôrazniť, že rovnako, ako majú všetci ľudia právo praktizovať ľubovoľné náboženstvo, majú rovnako všetci ľudia právo takéto praktizovanie či politické aktivity kritizovať a to akýmkoľvek nenásilným spôsobom, na mieste a v čase, ktorí si sami zvolia.
http://www.changenet.sk/?section=kampane&x=667343

Na fcb stránkach Inštitútu ľudských práv a ani na stránke Petra Weisenbachera nenájdete jedinú zmienku o práve Sheily Sz. na slobodu prejavu. Prejavila ho rovnako nenásilne a akýmkoľvek spôsobom. Čo je teda iné? Iné je to, že Pussy Riots boli medzinárodne známou kauzou, na ktorej si Peter Weisenbacher budoval vlastné ego a získaval politický benefit. Ten istý aktivista Weisenbacher a tá istá mimovládka Inštitút ľudských práv nevynaložili ani minimum námahy na vrátenie odobratých detí slovenskej mamičky v Británii s vysvetlením, že je to pre nich nezaujímavá kauza. Petra Weisenbachera nespomínam len tak – je ikonou ľudskoprávneho extrémizmu, dúhovými koreňmi, z ktorých vyrastá slovenský tzv. fašizmus. Jeho nenávistné statusy viedli k reakciám typu, o akej sa dnes bavíme. V roku 2015 vyzýval na zničenie mimovládky Úsmev ako dar pre jej podporu myšlienkam tradičnej rodiny. A z rovnakých dôvodov špinil spolu s hulvátkou Schlesingerovou česť zakladateľky nadácie Liga proti rakovine pani Sirackej. Ten istý Weisenbacher vytuneloval slovenskú pobočku AI, za čo táto stratila v medzinárodných štruktúrach hlasovacie právo. Ten Weisenbacher, ktorý si neláme hlavu s autorskými právami a ukradne celé texty iných ľudí vydávajúc ich za svoje vlastné.
Po odsúdení členiek ženskej punkovej skupiny Pussy Riots (=Pičné orgie) protestovalo aj slovenské ministerstvo zahraničných vecí:

“…bolo rozsudkom „zaskočené“, pričom dodáva, že čin skupiny Pussy Riot bol „možno rozporuplný, ale v súlade s nespochybniteľnou slobodou prejavu občanov Ruska“….”
https://sk.wikipedia.org/wiki/Pussy_Riot

Bude zaujímavé sledovať, ako bude reagovať slovenské ministerstvo zahraničných vecí k slobodnému spáleniu Koránu Slovenkou z Ružomberka.

Prijmite ešte jedno krátke pozvanie do histórie, než sa dostaneme k hlavnej myšlienke tohoto článku. Spomínate si na hnutie FEMEN?. Extrémistické feministické hnutie sa preslávilo množstvom nenávistných predstavení, za ktoré im slniečkásky svet nadšene tlieskal.

Medzinárodná feministická organizácia FEMEN pod rúškom ženskej nahoty a s kontroverzným bojom za práva žien okrem toho, že propaguje nahotu na verejnosti, ktorú mnohí klinickí psychológovia označili za patologickú pre deti, šíria ideológiu ateistického extrémizmu.
V apríli minulého roku napríklad striekali vodu zo sošiek lurdskej Panny Márie na arcibiskupa Bruselu Andréa-Josepha Léonarda a mali na sebe namaľované hanlivé výrazy.
Počas Vianoc 25. decembra v katerdále v Kolíne na Rínom sa zase aktivistka Femenu s nápisom “Ja som Boh” postavila počas sv.omše, ktorej predsedal kardinal Joachim Meisner na oltár.
Vo februári 2014 zaútočili s pokrikom “Potrat je svätý” a spodnou bielizňou v Madride na 77 ročného kardinála menom Antonio María Rouco Varela, ememritného arcibiskupa Madridu.
V decembri 2012 pred Vianocami v známom parížskom chráme Marie Magdalény si aktivistka Femenu ľahla v modrej šatke na hlave a nohaviciach na oltár a napodobňovala potrat. Potom položila na podlahu teľaciu pečeň pripomínajúcu ľudský plod a vymočila sa na ňu. Na chrbte mala napísané “Vianoce sú zrušené!”
Len niekoľko dní predtým urobila podobnú vec iná aktivistka na Námestí sv.Petra v Ríme. V decembri pre rokom v Argeníte anrgentínska aktivistka Femenu namaľvala na tváre mužov, ktorí sa modlili ruženec, hákové kríže. Ešte v auguste 2012 v Kyjeve motorovou pílou feministky spílili kríž ako prejav solidarity s dnes už známymi Pussy Riot, ktoré zatkli v Moskve. Pred niekoľkými dňami zbavil súd viny a peňažného trestu pre nedostatok dôkazov deväť aktivistiek, ktoré vo februári minulého roku vtrhli do katedrály Notre Dame v Paríži a udieraním kladivami o zvon chrámu oslavovali odstúpenie dnes už emeritného pápeža Benedikta XVI.

Spracované podľa Radia Lumen. Spoločenský komentár z 23.septembra 2014.

Od ľahostajnosti prezidenta Kisku k terorizmu.

Zvolenie Andreja Kisku za prezidenta bolo spájané s očakávaním návratu k normálnym hodnotám. K pomenúvaniu vecí a javov v našej spoločnosti pravými menami, bez eufemizmov, bez inotajov. Toho zla sa v spoločnosti nahromadilo veľmi veľa. A potom sme vytriezveli. Poradcom nášho prezidenta sa stal pán Bútora, počas pôsobenia ktorého v denníku Sme sa tento stal synonymom cenzúry a neslobody prejaveného názoru. Potom sme prežívali referendum o rodine, kde prezident Kiska ani slovom neodsúdil nenávistné ťaženie proti Katoloíckej cirkvi. Práve naopak – bol to prezident Kiska, ktorý svojím hanebným počínaním toto referendum zmaril – rovnako, ako bolo zmarené iné referendum – za Mečiara. V čase, keď aj najväčší liberálni optimisti sa od liberalizmu ako totalitnej ideológie odvracajú, Kiska sa verejne hlási k liberálnej demokracii, k liberalizmu, k tomu liberalizmu, ktorý iný skúsený politik, Vladimír Palko, porovnáva s národným socializmom a komunizmom a prízvukuje ich ideovú príbuznosť pripodobnením k rodinným vzťahom – nazýva ich bratrancami.
A prešiel zase nejaký čas a prezident Kiska nás prekvapil odmietnutím prijatia detí z Dobrej noviny. Názor zmenil až na enormný tlak pobúrenia verejnosti.
Bol to Andrej Kiska, ktorý odmietol prijať hovorcu referenda o rodine, pána Michalčíka – bez udania dôvodu.
Čosi vyšše roka od posvätenia kostola Matky Cirkvi na hore Žifčák sa ho pokúsil podpáliť neznámy zločinec. Podpaľačský útok skončil poškodením vstupných dverí, podpálením kaplnky a porozbíjaním okien. A prezident Kiska? Mlčal.
Andrej Kiska mlčí aj v prípadoch ničenia krížov na Slovensku. V roku 2015 neznámy páchateľ spílil päťmetrový kríž na Plieške nad Černovou a o pár mesiacov neskôr bol na dolnom Liptove napílený ďaľší kríž, na vrchu Kopa pod Stankovanmi.  A predtým v roku 2002 v Kremnických vrchoch v sedle Tri kríže.  A náš prezident – mlčí. Náš prezident Andrej Kiska, prezident Ticho, si leští vlastné ego v pietnych spomienkach na exprezidenta Kováča a obdivuje ho, ako aktívne zachraňoval drevené kostolíky na Slovensku, no sám ako prezident nemá čas na vyslovenie ľútosti a odsúdenie prejavov kresťanofóbie.
Náš prezident vyzýva na trestné stíhanie za prejavy nenávisti voči moslimom a židom a ten istý prezident ani slovom, vetou alebo statusom sa nezastane kresťanov prežívajúcich najväčšie prenasledovanie vo svojich dejinách.
Prezident Kiska mlčí. Na čo je nám prezident neschopný hlbšej filozofickej úvahy?

Nieškdajší zakladajúci člen SaS Richard Fekete a prezident tzv. pochodov “hrdosti” (sic!) v Bratislave vyzýva na deportáciu rodiny Jána Čarnogurského za Ural a nazýva ho klerofašistickým k.k.tom. Beztrestne.
Mienkotvorný ateista Ján Parada vedome a zákerne šíri hoax o nemanželskom pôvode Jána Čarnogurského – že jeho otcom je Gustáv Husák. Beztrestne.
Europoslankyňa Monika Fľašíková a aj Beňová verejne osočuje katolíckych biskupov a nazýva ich chrapúňmi. Beztrestne.
Vysoká štátna úradníčka pani Pietruchová nazýva účastníkov Pochodu za život pedofilmi – beztrestne.
Eduard Chmelár v relácii v TA3 narieka a vyjadruje verejné zahanbenie nad tým, že Slovensko je poslednou krajinou, v ktorej ešte nestojí mešita. Tech Chmelár, ktorý sa podvodom pokúsil dostať do politiky – beztrestne – a ten Chmelár, ktorý volá po slobode slova a kultúre okrúhlych stolov, hoci ten istý Chmelár neznesie žiadny kritický komentár.
Karikaturista Šútovec v rozhovore na otázku, prečo jeho karikatúry nezosmiešňujú aj islam, tak, ako sa vysmieva z kresťanstva, prekvapivo zahlási, že pred islamom má rešpekt.

V roku 2015 došlo k útoku na redakciu humoristického časopisu Charlie Hebdo. Európski slniečkári, liberáli, marxisti, homosexualisti a feministky si vylepšili svoje statusy a fotky na fejzbúkoch francúzskymi vlajkami a vyhlásením Je suis Charlie! Hlásili sa tak k stúpidnostiam a znevažovaniu náboženského presvedčenia miliónov veriacich na celom svete. A teatrálneho pochodu ulicami Paríža sa zúčastnili politici vyspelého západu, aby prejavili svoj odhodlaný postoj k slobode slova – hoci bez výnimky medzi nimi nebolo žiadneho politika a predstaviteľa štátu, v ktorom by sloboda slova nebola pošliapavaná.

Politici sú príkladom správania pre občanov a ak sú vyjadrenia politikov beztrestné, prečo sa teraz pozastavujete nad tým, že ľudia rovnakým štýlom sa vyjadrujú o iných? Samy ste príčinou!

Možno páliť symboly, vlajky a posvätné knihy?

USA sú krajinou, ku ktorej mnohí vzhliadajú ako ku krajine zasľúbenej. Považujú ju za ideál slobody slova a demokracie. Keď mala z mysu Canaveral odletieť do Vesmíru iránska kozmonautka, na nátlak vlády USA táto nesmela mať na kozmickom skafandri vlajku Iránu. Bola to politická podmienka, ktorou vláda USA podmienila let tejto odvážnej ženy do Vesmíru. Zo strany USA to bolo odporné znevažujúce gesto, ktorým nevyjadrili len nesúhlas s politikou Iránu, vtedajšieho nepriateľa, ale týmto gestom ponížili celý iránsky ľud.
V roku 2005 Slovensko navštívil americký prezident Bush. Dvaja českí demonštranti protestne spálili vlajku USA, za čo boli zo Slovenska vyhostení. Vtedajší minister vnútra pán Vladimír Palko čelil ostrej kritike. Vraj porušil právo slobody slova a prejavu. A pálenie zástavy USA je prejavom slobody slova. No nie je. Zástava USA, ako aj akákoľvek iná zástava, je zástupným symbolom miliónov ľudí, národa, občianskej spoločnosti a pálením týchto predmetov všeobecnej úcty sa dopúšťate osobného útoku na svetonázorové presvedčenie každého jednotlivca stotožňujúceho sa s danou symbolikou. Spálenie zástavy, spálenie posvätných kníh, je aktom nenávisti.
V roku 2011 v USA pastor Terry Jones z mestečka Gainesville na Floride verejne spálil Korán. Vladimír Palko k tejto udalosti píše, citujem:

Stalo sa tak v marci 2011. V kostole pred pár desiatkami veriacich usporiadal nad koránom akýsi bizarný súd a potom korán „popravil“. Do veľkého kovového lavóra položili knihu nasiaknutú benzínom a pastorov pomocník ju zapálil iskrou z elektrického zapaľovača. Korán horel niekoľko minút. Video z tejto bizarnej udalosti možno nájsť na internete.
Vášne v moslimskom svete však horeli o niečo dlhšie. Keď sa správa o Jonesovom čine rozšírila do sveta, rozzúrený dav moslimov v afganskom Kábule vtrhol do miestnej pobočky Organizácie spojených národov a zabil sedem ľudí. Kauzálna súvislosť týchto udalostí nikoho neprekvapila. Dalo sa to čakať.
http://www.impulzrevue.sk/article.php?668

To, čoho sa slovenskí politici boja, je akt pomsty. Monika Fľašíková a Beňová, Fico, Šútovec, Chmelár, Parada a iní komunisti dobre vedia, že za znevažovanie kresťanstva im nič nehrozí. No zneváženie islamu sa trestá smrťou. Útoky voči kresťanom sú pre nich ako útoky zbabelca na deti, na slabších, od ktorého im nič nehrozí. Za zosmiešnenie islamu sa však vystavujú riziku dôsledkov vyhlásenej fatwy, o čom sa v západnej Európe presvedčili karikaturisti nielen v Charlie Hebdo, ale aj autor karikatúry Mohameda s bombou v turbane či autor Satanských veršov. Až do šesťdesiatych rokov nikto na západe nespájal slobodu slova s pálením posvätných kníh a symbolov. Táto zvrátená móda prekračujúca noblesnú diskusiu prišla až protestami Komunistickej strany USA v roku 1984. Sekulárni humanisti na Slovensku sú v rozpakoch. Nevedia sa k veci postaviť. Sú si vedomí, že ich protest proti páleniu Koránu má logický dopad – musia rovnako odsúdiť aj pálenie biblií a primitívne útoky na Cirkev. No tu už majú všetci za ušami.

V roku 2007 v Poľsku Adam Darski, ktorý vystupuje pod umeleckým menom Nergal, počas koncertu v Gdynii, rotrhal Bibliu a stránky hodil do publika so žiadosťou, aby ich obecenstvo spálilo. Hudobník bol omilostený.

V marci 2014 hlavná postava extrémistického hnutia FEMEN Ševčenková verejne roztrhala Bibliu. Symbolicky, na medzinárodný deň žien, sa Ševčenková nechala nafilmovať s texaskou zástavou, na ktorej bolo napísané: “potrat je posvätný“ a s nápisom na nahom hrudníku: “vaša biblia nekontroluje moju vagínu“. Potom pred očami zúčastnených reportérov roztrhala bibliu. Išlo o vydanie, ktoré je v USA bežne k dispozícii v zásuvkách nočných stolíkov v hoteloch.
Sekulárni humanisti tomuto činu nadšene tlieskali. Nadšene tlieskali LGBT, feminitsky, liberáli, ateisti. Nazvali to aktom slobody prejavu.
Vyčíňanie Femeniek má široký repertoár. A zahŕňa aj veľmi primitívne formy protestu. Členka hnutia Femen sa vymočila pred oltárom v chráme sv. Márie Magdalény v Paríži. Beztrestne. Na Slovensku hrozí 6 ročný drakonický trest za ocikanie Koránu, hoci tá istá krajina považovala za vhodné protestovať proti dvojročnému trestu pre členky Pussy Riots, lebo taký trest považovala za drakonický.

Protikresťanské vyčíňanie femeniek vo Francúzsku sa tešilo podpore ľavicovej vlády. Kanceláriu im platila radnica. A za vulgárne znevažovanie kresťanov presahujúce počin slovenskej femenky Sheily sa na hlavnú známku Francuzska dostala Inna Ševčenková. Na doporučenie socialistického prezidenta Hollandeho.

20.02.2017 Vlastenecké noviny na svojich internetových stránkach zverejnili výzvu, aby občania podporili túto slovenskú “femenku” Sheilu spálením Koránu a zverejnením videa tohoto činu. Pod článkom je anketa, ktorá zisťuje ochotu čitateľov spáliť Korán. Výsledok je 4 % hlasy proti páleniu a 96 % hlasov za pálenie. Stav je k 18. hodine. 96% hlasov predstavuje 212 konkrétnych osôb.

Richard Sulík prejavil nevôľu nad prehnanou reakciou bezpečnostných zložiek, kedy na Sheilu nasadili komando až 14(?) ozbrojených kukláčov. Citujem:
KEBY MOČILA NA BIBLIU A SPÁLILA BY JU, tiež by išla do útekovej väzby? A keď čítam toto “Generálny prokurátor SR Jaromír Čižnár spolu so špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom po vyhodnotení informácií operatívneho charakteru zabezpečili v súčinnosti s Policajným zborom SR zadržanie osoby Sheila Sz.”, tak ma prekvapuje, že nenasadili aj armádu. Nijak neschvaľujem, čo spravila a povedala. Ale strkať ju do útekovej väzby? To nemohla byť stíhaná na slobode? Úteková väzba je v porovnaní s tým, že Bašternák si tu voľne pobehuje úplný vtip. Na druhej strane, kam by Bašternák utekal, keď vie, že práve tu sa mu nič nestane 😦
Pán Benčík si rovnako všimol status pána Sulíka a uštipačne ho okomentoval. Citujem z blogu pána Benčíka:

Nebol by to bývalý liberál a súčasný líder opozície, Richard Sulík, aby sa nevyjadril na nerozoznanie od extrémistov. Ani jemu, ako známemu “zbožnému kresťanovi,” nedala spať otázka o následkoch, ktoré by malo identické zneuctenie Biblie. A rovnako ako ikonická postavička Facebooku, Emília Blážová, nezabudol ani na Pussy Riot. Kollár, Kotleba, Švec, Magát a spol. tlieskajú. Početná armáda prokremeľských trollov sa nadšene pripája. V komentároch to však ľudia Sulíkovi spočítali, tak status trápnučko zmazal.

Tu sa však ateistu Sulíka musím zastať a pripomenúť pánovi Benčíkovi, že sa dopúšťa (žiaľ opakovane) argumentačného klamu. Sulík sa vyjadruje na rozpoznanie od extrémistov a uvažovať a hľadať súvislosti nie je prejavom “zbožného kresťanstva” alebo “trolingu”. Žiaľ zaujatosť Benčíka je v tomto prípade očividná. Schéma myslenia Benčíka je jednoduchá: Máš iný názor? Si extrémista a proruský (kremeľský apod.) troll. Sulík poukazuje správne – a poukazujem na to aj ja na konkrétnych príkladoch – že zneuctenie Koránu a Biblie má rôzne následky. Dokonca aj pán Benčík to rovnako zdôrazňuje, keď píše, že: “Video, kde roztrhá, znesvätí, pomočí a zapáli korán, zverejnila 16.12. 2016 na svojom facebookovom profile. Nakoľko v pozadí počas jej vulgárnej blasfemickej akcie bola slovenská zástava, ohrozila tým všetkých občanov Slovenska a urobila z našej krajiny a jej obyvateľov možný cieľ pre džihádistov….” Nuž také šliapanie si po vlastnom jazyku človek tak ľahko nevidí.
Brána DELET – čo sú stránky Ústredia slovenských náboženských židovských obcí – uverejnila článok Lubomíra Stejskala “Pussy Riot: Čarnogurský vs Bukovskij“. Porovnáva v ňom postoje dvoch odporcov totalitného ateistického režimu, ktorý ich väznil, k prípadu Pussy Riots. Bývalého slovenského premiéra Jána Čarnogurského a pána Bukovského – sovietskeho protirežimového odporcu. Hlavou myšlienkou toho článku je polemika a nesúhlas s postojom Jána Čarnogurského, ktorý považoval 2 ročný trest pre tie ruské výtržníčky za malý trest. On uvažoval (ako právnik) až o 4 ročnom treste. Je to veľa?
Slovenke, ktorá spálila Korán, hrozí až 6 rokov. Bolo by zaujímavé čítať postoje na židovskom portále, ak by sa riešila výška trestu pre ocikanie a spálenie Tóry. Aký trest by bol pre nich spravodlivý? Slovenskí ateisti a sekulárni humanisti nateraz čušia. Čakajú na pokyny z centrály. Komunistická obyčaj znevažovania symbolov ich dostihla nepripravených. Nevedia, ako naložiť s dôsledkami toho, čo samy šíria.

Nesúď, aby si nebol súdený.

Povrchnosť čitateľov, ale aj orgánov zväčša nie veľmi činných v trestnom konaní, naháňa hrôzu. Vzbudzuje oprávnené obavy. 6 rokov odňatia slobody sa javí v našej krajine ako mimoriadne prísny trest. Pre tých, ktorí hĺbajú viac po príčinách konania tejto dámy, doporučujem článok s názvom Temná minulosť Sheily, ktorá pomočila a podpálila Korán: Znásilnenie, polepšovňa, odobratie syna! 

Ten článok prezrádza aspoň niečo o príčinách jej správania. To, že je niekto alkoholik, neznamená, že je morálne horší alebo že si zasluhuje odsúdenie spoločnosťou. Alkoholizmus je rovnako ako iné chorobné stavy ochorením a alkoholik potrebuje našu pomoc, súcit, prijatie a poskytnutie nádeje. Sheila bola v období dospievania brutálne znásilnená skupinou štrnástich cigáňov. Prešla psychiatriou, reedukačným zariadením a polepšovňou, kde otehotnela. Jej dieťa dali do pestúnskej starostlivosti – jej syn má dnes 7 rokov. Úsilie mamičky dostať syna späť bolo márne.

Pálenie predmetov mimoriadnej úcty, znevažovanie ľudskej dôstojnosti pre vyznávané svetonázorové presvedčenie by malo byť trestné. No trest má byť výchovný a nie aktom pomsty. To sa týka aj prípadov, kedy sa páli Biblia. Lenže pálenie Biblie je považované vraj za akt prejavu slobody. No nie je. O Biblii platia rovnaké slová ako Koráne, ktorých autorom je Vladimír Palko:

Spálenie koránu je však ďaleko za hranicou kritiky islamu. Je to gesto exhibície, gesto šírenia negatívnych emócií, je to niečo zraňujúce a urážajúce. Nie je to odhaľovanie pravdy, preto ho majestát pravdy neospravedlňuje.

Bezpečnostný analytik považuje skutok Sheily za rizikový pre bezpečnosť našej krajiny. A tu sa opäť dostávame k politicky nekorektným otázkam, odpovede na ktoré sú ešte politicky nekorektnejšie. Islam predstavuje hrozbu. Nie demonštratívne pálenie Biblie alebo Koránu. Odsúdenie Shiely tak sleduje iný cieľ, než je spravodlivosť. Je tribútom mohamedánom sliediacim po kresťanskom svete, aby mohli šíriť strach a rešpekt pred vlastnou vierou.
Aj vďaka polobláznom odievajúcim sa do peria sekulárneho humanizmu a liberalizmu.

Všimli ste si to? Ľudskoprávni aktivisti, liberáli,humanistíci, ateisti a LGBT prehodili slovenskú femenku cez palubu. Lebo im nepasuje do ich mentálnych vzorcov nenávisti voči kresťanom-katolíkom.

Nerobme však zo Sheily hrdinku a ani nespravodlivú obeť. Ján Benčík zverejnil pomerne široký prehľad jej pôsobenia na nete. Nájdete ho tu: https://dennikn.sk/blog/adrianina-verejna-blasfemia-a-reakcie-jej-obdivovatelov/?ref=top-cl

Ukazuje sa, že Sheila nemá problém spáliť ani Bibliu a tu je na nerozoznanie od LGBT-extrémistov, ateistov z portálu Ateisti.sk a sekulárnych humanistov typu Jána Paradu. Benčík píše:

Pre tých, ktorí tvrdili, že spáliť Korán je v poriadku ale určite by im vadilo spálenie Biblie, vyjadrenie samotnej Adriany: “A k biblii len tolko kľudne by som zapálila aj bibliu. Každé náboženstvo je iba debilita a fantázia ľudí….”
Môj názor je, že verejná potupa posvätného textu je rovnako odsúdeniahodná či už ide o Bibliu, Korán alebo Tóru.

Pán Benčík zhromaždil obrovské množstvo materiálu, až je to podozrivé. Ak je to všetko jeho zásluha, zasluhuje si obdiv  – pre vynaloženie času a námahy zbierať klebietky a snoriť po súkromných blogoch. Až to je divné. Priznám sa, vŕta vo mne paranoidný červík, či tie informácie mu neposkytujú iné povedzme mierne informačné služby. Toto pátranie po súkromných fcb stránkach je mi dosť odporné a pripomína mi sekvenciu zo Švejka, kde cisárov agent špehoval chlapov v krčme, či neohovárajú cisára pána.

Čo robí Benčík zle?

Benčík zverejnil plnú identitu obvinenej páchateľky. To sa, pán Benčík, nerobí. Existuje totiž niečo, čo sa nazýva prezumpcia neviny. Rovnako Vaše konanie, pán Benčík, nedáva šancu na nápravu páchateľa. Je povrchným naháňaním čarodejnice, páchateľky. A rovnako som skeptický v tom, že by tá nešťastná a poblúdená dáma – okrem siláckych rečí prameniacich z osobnej frustrácie – niekomu ublížila. Možno Vám ten povrchný svet vyhovuje. Máte naň právo.
Ľudia majú právo na hnev a aj na expresívne vyjadrenia. Vy žiaľ snoríte po takýchto úletoch a na základe takých nepremyslených vyjadrení, zbrklých, vulgárnych a hlúpych, vystavujete ich riziku zbytočných právnych opletačiek. Skúste s tými ľuďmi viesť dialóg. Mnohokrát som to skúsil a viem, že tí ľudia s vulgárnym slovníkom by v okamžiku, kedy by mali naplniť svoje vyhrážky, cúvli, zastavili sa. Medzi priateľmi mám aj masového vraha. Už zomrel, nedávno. Ano, urobil chybu. Ja ho nebudem súdiť. Svoje si odsedel. Bol to dobrý chlap.
Prečítal som si jej profil na Pokeci a medzi riadkami je cítiť bolesť. Vy ste len nasypali viac soli do jej rán.
Zaoberať sa príčinami hnevu tých ľudí je bytostne dôležité. Z Vašej misie, pán Benčík, nie je cítiť ducha humanizmu. Cítim tam pach krvi, baženie po boji. Nie som Váš nepriateľ, no nie som ani na Vašej strane.

Pridaj komentár