Aktuality verzus Hlavné správy – kto šíri hoax?

Hlavné správy prebrali materiál Romana Saponkova z Rusvesny. Týka sa masakry v Sýrii pri meste Deir ez Zor. Podľa kusých správ tam ruskí žoldnieri zaútočili na vojenské stanovište kurdských a amrických vojakov. Médiá to označili za nevyprovokovaný incident, na ktorý reagovalo letectvo USA. Pri útoku zahynulo viac ako 600 ruských vojakov zo skupiny Vagner (Specnaz). Citujem:

Ruský žoldnier a člen skupiny Vagner Roman Saponkov, ktorý už dlhšiu dobu bojuje v Sýrii a predtým bojoval na Donbase, napísal na portáli RusVesna článok, v ktorom reagoval na údajnú smrť 600 ruských žoldnierov zo skupiny Vagner v sýrskej provincii Deir ez Zor. Saponkonov článok publikoval portál RusVesna.

O udalosti so škodoradosťou informuje známy rusofóbny aktivista Juraj Mesík na bráne Aktuality.sk. Prináša fakticky iné správy z vojenského stretnutia vojsk pri meste Deir ez Zor:

Čo nasledovalo opísal už 9. 2. vo Washington Postznámy komentátor David Ignatius: O 21:30 zatelefonoval kurdský generál Hassan ruským dôstojníkom na druhom brehu rieky a spýtal, čo sú to za jednotky. Rusi odpovedali, že sa tam nič nedeje.

Takú istú odpoveď dostali aj Američania, keď Rusom volali priamo. O 22:00 začali postupujúce tanky a delostrelectvo paľbu na kurdsko-americké postavenia.

Na útok odpovedali Američania devastujúcim údermi rakiet, dronov, lietadiel a bojových helikoptér Apache. Behom nasledujúcich 6 hodín bolo zničených 90% útočiacej techniky a 70 až 80% živej sily útočníka. Američania ani Kurdi nestratili ani jedného človeka.

Mesíkom zmieňovaný David Ignasius píše tu: In Syria, Russian bad faith turns fatal. Prečítajte si aj komentáre pod článkom. Je desivé, ako si Američania uvedomujú nespravodlivosť, ktorú ich armáda pácha v Sýrii.

Je hodné pozornosti, že známy internetový klebetník Parada vôbec nevenuje pozornosť udalosti, ktoré nekonšpiračné médiá vykresľujú ako dôsledok smrteľnej ruskej strategickej chyby podporovať Assada v Sýrii. Stovky mŕtvych Paradu nechávajú chladným – a to sa zaštituje mierom a ľudskosťou tzv. sekulárneho humanizmu. Čo je to za humanistov, ktorým nezáleží na mieri?

Odpoviem za vás, milí čitatelia. To sú humanisti sekulárni.

(Incident ukáže, kto šíri hoaxy. Či ateista Mesík na slniečkárskom portále Aktualít alebo Hlavné správy zaradené na listine konšpiračných webov)

Dovetok:

Ateista Juraj Mesík na začiatku svojho článku umiestnil obrázok s názvom “Boje v Sýrii”:

Stíhačka pri Hardufe

Na obrázku však nie sú boje v Sýrii, ale trosky izraelskej stihačky zostrelenej nad Sýriou pri agresii voči susednému štátu. Tá sa zrútila pri Hardufe už na území Izraela. Mesík teda klame, ak horiace trosky vojenského izraelského lietadla predkladá ako “boje v Sýrii”. Priradenie Hardufu k Sýrii veru izraelského veľvyslanca nepoteší. So sarkazmom dodám, že údajný masaker viac ako 600 ruských vojakov zo Specnaz ilustruje obrázkom horiacej izraelskej stihačky na území úplne iného štátu. Je to porovnateľná absurdnosť, ako keby ste povodeň vo Vietname ilustrovali preliatim vane vo vašej umyvárke.

Gratulujem, pán Mesík!

Všetky zdroje sú archivované na Drive

Všetky zdroje sú zálohované na Google Drive 


Dovetok na záver – alebo aktualizácia z rána 18.02.2018:

V diksusii na Hlavných správach sa objavil diskutér CCharybda nesúci známky nasadeného protiruského trola. Údaje o masakre stoviek Rusov považuje za proruskú agendu a článok na Aktualitách, no vychutnajte si to sami:

Žádná demokratická média nepíší o 600 mrtvých rusácích. To jste si vmysleli abyste odvedli pozornost od obrovského výprasku v Sýrii.

Takových výprasků ještě bude mnohem víc, protože pan prezident Donald John Trump není Nengros Obamos aby na Kreml naoko nadával ale ve skutečnosti našeho kremelského nepřítele podporoval…

Pane, kterékoliv informace jež pochází od rusů je třeba ověřovat.

Rus lže i když je proti Putlerovi, protože bájná lhavost je v rusech dědičná.

Ruská kultura se bez podvodů a lží neobešla v minulosti a neobejde se ani dnes.

Například mužici v Praze se moc diví, když se říká “úplatky jsou nezákonné”, protože mužici si bez úplatků nedokáží představit jakékoliv jednání.

Nasleduje prekvapivá otázka čitateľa: Aktuality.sk vlastnia Rusi?

No a potom som sa spýtal:

😀 Autor toho článku je Juraj Mesík, bývalý zamestnanec Svetovej banky v USA a manžel Oľgy Pietruchovej, ktorá Rusov nemôže vystáť. Jej ideálom je “božská” Hilary Clintonová. Takže výborne – Juraj Mesík je proruský trol 😀 😀 😀

6 thoughts on “Aktuality verzus Hlavné správy – kto šíri hoax?

  1. „Čo je to za humanistov, ktorým nezáleží na mieri?

    Odpoviem za vás, milí čitatelia. To sú humanisti sekulárni.“

    :-O

    Ďakujem, že ste odpovedali za čitateľov, na toto by som neprišiel.

    Páči sa mi

Pridaj komentár