Ateista Sládeček (SOĽ) šíri hoax o moslimoch

Utečenecká kríza prináša so sebou aj javy šírenia poplašných alebo prinajmenšom zavádzajúcich správ. Dnes sa tieto lživé zvesti nazývajú hoaxy. Podnecovanie k nenávisti voči cudzincom naberá rozmery hystérie. Na počudovanie nezriedka vysokoškolsky vzdelaní ľudia s dobrým postavením pomáhajú tieto bludy šíriť.

Jedným zo šíriteľov hoaxov je aj niekdajší organizátor petície za odluku cirkví od štátu pán kapitalista so srdcom na tej správnej strane ľavej – Štefan Sládeček. 9. novembra vycapil na svoju fcb-nástenku zdieľanie článku s názvom “Fotka, ktorá sa stane ikonickou”:

Sládečku, Ty potvora prolhaná hehe

Odkaz nás privedie na článok, kde sa píše, citujem:

Médiá nás chcú za každú cenu dokopať k súcitu a tým podporiť pre elitu bezbolestné prijímanie státisícov ľudí z inej kultúry – aby zmenili tú našu k svojmu obrazu. Preto sme dnes dostali na povinnú desaťminútovku súcitu fotografiu ženy, ktorá “utekajúc pred vojnou” s deťmi trpí pri pochode v daždi… Ako to v takýchto prípadoch nútenej propagandy býva, fotka je skutočne emotívna. Ale vôbec nie tak, ako to demagógovia plánovali. Na fotke totiž vidíme nielen bosú ženu s bolestným výrazom v tvári, ale hlavne sedem chlapov okolo nej. Každý z nich je samozrejme dobre odetý, obutý, ide naľahko a nikoho ani nenapadne, aby tej žene uľavil.

Portál Ap images zverejnil fotografiu tej istej skupiny utečencov a je známy aj autor a miesto odfotenia. Fotografie pochádzajú zo Srbska, sú z 15. októbra 2015 a ich autorom je Darko Vojinovič. Druhá fotografia zachytáva tých istých ľudí, no tu deti nesie muž. Presvedčiť sa môžete tu:

http://www.apimages.com/metadata/Index/Serbia-Migrants/f7d773b8ff4244b5a63512b7195489c1/13/0

Nečudujem sa ochote xenofóbneho sekulárneho humanistu a predsedu SOĽ Štefana Sládečka zdielať tento hanlivý a manipulovatívny článok, v ktorom autor hrá na city aj nasledujúcimi vetami:

Žena je len kus dobytka, rovnako aj starostlivosť o deti sa týka (aj to len do obmedzenej miery) výlučne vlastnej rodiny. Práva ženy sú podriadené akejkoľvek osobe mužského pohlavia už od útleho veku.Je to bezcitná a nehumánna civilizácia a jediným rozumným spôsobom ako v tejto situácii konať, je nenechať zneužívať nás súcit a poslať ich preč už od hraníc. Náš pohľad na svet je nezlučiteľný s pohľadom, ktorý si prinášajú oni.

Napriek tomu, že autor článku bol upozornený na zavádzanie, článok nestiahol a ani nedoplnil o korigujúce údaje. Hoax sa teda úspešne šíri za výdatnej pomoci ľavicového politika Štefana Sládečka. Vzhľadom k tomu, že ide o ľavicového pro-lgbt aktivistu, mediálny lynč sa konať nebude. Tí jednoducho môžu zavádzať.


Prečítajte si tiež:

Zavedie SR program nútených sterilizácií po vzore nacistov?
Diskusia: Kto je váčší fašista? Kotleba alebo Sládeček?

Za článok môžete zahlasovať na Vybrali.sme.sk

2 thoughts on “Ateista Sládeček (SOĽ) šíri hoax o moslimoch

Pridaj komentár