Ateisti postavili sochu diablovi

Je ateizmus náboženstvo?
Skeptik Jiří Grygar na otázku, prečo sa v Česku rozmáhajú povery a z najateistickejšej krajiny sa stáva krajina najpoverčivejšia, odpovedal, že ľudia zahadzujúci náboženstvo sa vrhajú na povery a že je to jednoducho prirodzený jav. Ateizmus ako taký teda neexistuje, je len medzistupňom k hlúposti.
Ján Parada na svojom portále zverejnil reportáž zo slávnosti odhalenia sochy diabla, bytosti, ktorá zosobňuje lož, nenávisť, zabíjanie, neúctu k ženám, opovrhovanie cťou. Satanizmus je tak negáciou kresťanstva – podobne ako ateizmus. Prečo ale tejto …ehm…náboženskej akcii venuje pozornosť práve ateista Parada? A na mienkotvornom portále Humanisti.sk?

Citujem z článku:
„Satanský chrám považuje za základný predpoklad uznanie, že nezaslúžené utrpenie je zlé a že to, čo zmierňuje utrpenie, je dobré. Neveríme na symbolického diabla.“
Skupina však nehlása ani vieru v osobného Satana. Podľa ich logiky je Satan abstrakcia alebo literárna postava, ale iste nie božstvo. Reprezentuje racionalizmus, skepticizmus a pravdovravnosť voči moci aj na veľký osobný úkor.

Takže si zapamätajme ďaľšiu mutáciu ateizmu. Už to nie je len sekulárny humanizmus, ale aj satanizmus.

No a to ste ma kedysi zvozili, že ateisti nemajú svoje rituály, svätých, obrady a cirkvi. Veru majú – a už majú aj sochu svojho boha. A budú aj púte, opäť citujem z článku: Satanský chrám možno naplánuje pre túto príležitosť obdobu púte, cestný výlet.

Netuším, prečo by naďalej mali byť zakázané symboly ako hákový kríž či kosák a kladivo, alebo by mali byť zakázané stavať sochy Hitlerovi či Ďurčanskému – veď socha diabla toto zlo v sebe zahŕňa a zhmotňuje.

(Prevzaté z Diskusného fóra)

Pridaj komentár